Tarihçemiz

Bursa usulü döner kebapçılık, yüzyılı aşan zamandan beri devam eden yöresel bir meslektir. Son yıllarda aslına sadık kalınmadan da olsa, döner biçiminde tüm dünyaya yayıldığını görüyoruz.
Bursa’da 1956 yılında Hüseyin Kural (Ruhu şad olsun) tarafından kurulan Bursa Kebapçısı günümüze kadar kesintisiz olarak Oğulları tarafından taşınmıştır.
Hüseyin Kural

Kurucumuz Hüseyin KURAL

DÖNER KEBAP 
Geleneksel bir yemek olan pideli döner kebap (Bursa Kebabı) son yıllarda Türk mutfağının en popüler yemeği duruma gelmiştir.
Kebap; et, pide, salça, tereyağı ve istenirse yoğurdu da bir arada bulunduran, sağlıklı ve dengeli bir tertip olup protein, karbonhidrat, vitamin ve mineraller bakımından da zengin bir yemektir.
Dönerde kullandığımız etler erkek koyun ve erkek dana olup usulünce hazırlanarak kömür ateşinde pişirilmektedir.
Amacımız, günümüzde çoğu unutulmuş tat ve çeşnilerin hiç olmazsa geri kalan kısmını sahiplenmek ve gelenekleri geleceğe taşımaktır.
Bugüne kadar pek çok taklidi çıksa da, Bursa Kebapçısı 1956 yılından günümüze hiç düşmeyen bir hız ile kalite çizgisini yukarılara taşımıştır.